Berea şi sănătatea
Beermaster brewery Despre Noi
23 de motive care te ajută să conștientizezi de ce berea este folositoare pentru tine

Istoric, berea nu a fost băută doar pentru plăcere, dar se spune, de asemenea, că are și calităţi de vindecare. Astăzi, stiința a confirmat acest adevăr. În principiu, berea nu este altceva decât un amestec din plante medicinale. Ca urmare a Reinheitsgebot(legii germane a puritații berii din 1516), berea în Germania a fost fabricată doar cu hamei, orz şi malţ, care sunt cunoscute pentru că conţin numeroase elemente sănătoase. Calităţile pozitive în bere sunt obținute în rezultatul fermentării. Substanțe tanante şi amare, mai ales din hamei şi malţ sunt cauza majoră a proprietăţilor medicinale ale berii.

1. Bere previne atacurile de cord.
Studiile au demonstrat ca bautorii de bere au un risc de 40-60 % mai mic la un atac de cord decât oamenii care sunt abstinenți.
Un consum de o jumătate de litru pe zi este considerat ideal.

2. Berea scade riscul unui atac cerebral.
Ingredientele sănătoase în bere pot preveni formarea coagulărilor de eretrocite în sânge şi, prin urmare, pot preveni un accident vascular cerebral.

3. Berea are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.
Medicii din Olanda şi Universitatea Harvard au aflat că un consum moderat de bere scade tensiunea arterială.

4. Bere poate preveni diabetul.
Diabetul, de asemenea, apare mult mai puțin frecvent în rîndul băutorilor de bere . Motivul: organismul poate utilize hormonul insulinei care scade considerabil zahărul din sânge.

5. Berea îmbunătățește memoria.
Studiile de la American Heart Association au aratătat că berea poate îmbunătăţi memoria. Bautorii de bere mai puţin frecvent suferă de boala Alzheimer.

6. Berea întarește oasele.
Berea are un efect pozitiv asupra metabolismului osos şi poate preveni osteoporoza (apariția oaselor fragile). Cu toate acestea, numai la bărbaţi şi femei tinere.

7. Berea ne permite să trăim mai mult.
Oamenii care beau una sau două păhare de bere pe zi trăiesc mai mult. Acest lucru a fost rezultatul unei analize a 50 de studii. În bere sînt multe substanţe care au un efect pozitiv asupra funcționalității sistemului cardiovascular.

8. Berea poate previne diareea.
Microculturile din bere constau din aceleași substanţe care sînt în lapte şi acidul acetic. Aceste substanţe pot preveni răspândirea nelimitată de microbi intestinali care pot provoca diareea.

9. Berea reduce stresul.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Montreal au constatat că muncitorii care, ocazional, beau o bere suferă mai puţin de stresurile provocate la locul lor de muncă decât oamenii care sunt abstinenți.

10. Berea previne formarea pietrei la rinichi.
Studiile ştiinţifice la Helsinki au arătat că conținutul de magneziu într-o sticla de bere pe zi poate reduce riscul depunerilor de pietre la rinichi pînă la 40 la sută.

11. Berea reduce insomnia.
Hameiul acţionează ca un sedativ natural şi calmează nervii. Prin urmare, un pahar de bere seara este un ajutor eficient pentru un somn mai sănătos.

12. Berea poate preveni cancerul.
Berea contine polifenoli – substanţe care împiedică formarea tumorilor din organism. Polifenolul principal este numit xanthohumol. Avantajul lui: el diminuiază numărul proteinelor în organism de care o tumoare are nevoie în curs de dezvoltare pentru a crește. Cu toate acestea, mai mult de două sticle pe zi pot avea un efect invers.

13. Berea este benefică pentru piele.
Conţinutul ridicat de acid pantotenic, vitaminele B3 si niacina stimulează metabolismul pentru a regenera straturi noi de piele şi de a îmbunătăţi dezvoltarea de colagen, precum şi pigmentarea. Pielea devine netedă şi catifelată.

14. Berea previne guturaiul.
Oamenii care beau bere fierbinte sînt mai puțin sensibili la guturai. Sucul cald de orz îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ameliorează respiraţia, ajută la durerile articulare şi întăreşte sistemul imunitar. Recomandarea noastra: plasați o sticla intr-o tigaie cu apă fierbinte să se încălzească. Sau turnați bere într-o tigaie, unde se adaugă patru linguri de miere şi apoi se încălzeşte.

15. Berea asigură femeile gravid cu acid folic.
Lipsa acidului folic poate duce la defecte de naştere şi naşteri premature. Doar un singur litru de bere conţine mai mult de o treime din necesarul nostru zilnic. Berea non-alcoolică, prin urmare, poate fi considerată un supliment alimentar pentru femeile gravide.

16. Berea sporește pofta de mîncare.
Substanţele amare din hamei, acidul carbonic și alcoolul din bere generează crearea sucului digestiv şi stimulează apetitul.

17. Berea previne apariția ulcerului gastric.
Consumarea a numai 1,5 litri de bere pe săptămână restricţionează formarea de bacterii (helicobacter pylori) care provoacă inflamatii ale mucoasei stomacului şi, prin urmare, reduce riscul de ulcer gastric.

18. Berea potoleşte setea mai rapid.
Berea este ideală pentru potolirea setei. Alcoolul, acidul de carbon şi sarea care se conțin în bere, sporesc absorbția și hidratarea organismului mult mai repede decât apa limpede și rece.

19. Berea vă ajută să pierdeți din greutate.
Cele mai recente studii arată că oamenii care se bucură de bere într-o cantitate moderată sunt mai puţin frecvent supraponderali decât cei abstinenți. Motivul: berea stimulează metabolismul. Un păhar de bere, de asemenea, conţine mai puţine calorii decât aceeaşi cantitate de suc de mere.

20. Berea îi face pe atleți mai inteligenți.
Medicii de sport din Italia au studiat douăzeci de sportivi amatori la început şi la sfârşit de o lună, în timp ce ei au băut un litru de bere pe zi. Rezultatul: deşi oamenii supuși testării au avut nevoie de mai mult timp pentru a finaliza testul, ulterior au dat răspunsuri mai corecte.

21. Berea previne inflamațiile.
O echipa de cercetare a profesorului Dr. Dietmar Fuchs de la Universitatea de Medicină din Innsbruck a fost în măsură să dovedească faptul că berea previne procesele biochimice din sânge, care în mod normal, ar duce la inflamații.

22. Bere face părul mai frumos.
Berea contine suficiente minerale si vitamine, care servesc la întărirea părului şi îl fac să strălucească. O clătire cu bere poate consolida în special părul fin şi creează mai mult volum. Şi nu vă faceţi griji: mirosul de bere dispare doar după câteva minute.

23. Berea stimulează producerea de lapte matern.
Compușii de zahăr în orz stimulează producerea de Prolactina, un hormon care stimulează producerea de lapte. Femeile gravide care nu produc suficient lapte, ar trebui prin urmare să încerce să bea o bere non-alcoolică.


Unde găsiți BEERMASTER BEER